Ostoskori

resQdog-tuotantoyhteisöstä uusia alkuja elämälle

Meille resQdog’ssa sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa sitä, ettei ketään jätetä yksin. Haluamme olla omalla toiminnallamme mahdollistamassa uusia alkuja ihmisille ja ehkäisemässä syrjäytymistä. Meille on tärkeää tietää kuka tuotteemme on valmistanut ja kuinka hän voi. Olemmekin kehittäneet Jyväskylässä Keski-Suomen monikulttuuristen yhdistysten liitto Wari ry:n kanssa yhteistyömallin, jossa etsimme ja koulutamme taitavia käsityöläisiä valmistamaan resQdog-koiratarvikkeita.

Tavoitteenamme on luoda turvallinen polku, jossa tekijöiden taidot tulevat nähdyiksi ja he voivat tarjota omaa osaamistaan suomalaiselle työelämälle osuuskuntien kautta. Haluamme kannustaa tekijöitä kohti yrittäjyyttä ohjatun ja turvallisen polun kautta, jolle kuntouttavaa työtoimintaa järjestävä Wari ry tarjoaa loistavat puitteet.

 

suomessa valmistetut koiratarvikkeet
kuntouttava työtoiminta koiratarvikkeet

Wari ry:n järjestämä Waloa-kuntouttava työtoiminta on suunniteltu erityisesti maahanmuuttaneille, joilla on haasteita työllistymisen suhteen. Suurin näistä haasteista on usein puutteellinen kielitaito. Siksi toiminnassa asiakkaat osallistuvat suomen kielen tunneille, mutta myös käyttävät suomea työympäristössä eli käsitöitä tehdessään. Käsityöt opettavat työelämävalmiuksia, kuten myös mahdollistavat onnistumisen kokemuksia puutteellisesta kielitaidosta huolimatta. 

Tilaustuotteiden ompeleminen resQdogille tuo asiakkaille ammatillista tavoitteellisuutta ja kenties antaa ajatuksia suuntautua alalle töihin tulevaisuudessa.

Afganistanissa syntynyt ja kasvanut Habiba on yksi taitavista Wari ry:n ompelijoista. resQdog’n ja Wari ry:n yhteistyön myötä paljastui, että Habiba on ommellut työkseen aiemmin kotimaassaan Afganistanissa sekä Iranissa. Hän suunnitteli TakeMeWith-makuualustan teollisen ompeluprosessin ja ohjeistaa tarvittaessa muita ompelijoita tuotteen ompelussa.

Haluamme, että Habiban kaltaiset taitavat käsityöläiset löytävät uuden uran täältä Suomesta ja pääsevät osaksi suomalaista työelämää ja yhteiskuntaa. Ostamalla resQdog-tuotteen koirallesi autat kodittomien koirien lisäksi ihmisiä työllistymään Suomessa.

 

Katso matkapedin ihanat sävyt

Ostamalla autat kodittomia koiria paremman elämän alkuun